Amerika'da yeni bir yaşam:yerleşirken yapılanlar

Macera dolu Amerika (!)

Hayatımızda yepyeni bir dönem başladı. 3 yıl Londra'da yaşadıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington D.C. eyaletine taşındık. Bu yazımda taşınmaya nasıl karar verdiğimizden, bu maceraya neden atıldığımızdan ve Amerika'da yaşamın özelliklerinden bahsedeceğim. Elbette İngiltere ile çokça karşılaştırmalar yapacağım.

İtalya-Roma ve Vatikan


Vatikan

Katolik hristiyanların kutsal ülkesi Vatikan, liderleri papanın yaşadığı yer. Papa tarafından yönetilen Vatikan dünyanın en küçük ülkesi sayılıyor ve turist akınına uğruyor. (50 hektarlık bir alan)

Hz.İsa'nın havarilerinden Aziz Petrus'un ilk papa sayılmasıyla başlıyor tarihleri. Bugünkü anlamıyla Vatikan Devleti ise 1929 yılında Laterna Anlaşmasıyla kurulmuş.

İtalya-Floransa:Rönesans'ın beşiği ve Pisa

Floransa/Florence

Rönesans'ın doğduğu yer olarak bilinen Floransa şehri tam bir kültür başkenti. Kültürel gezi yapılacak bir şehir varsa o da burasıdır derim. 15.yy'da ünlü Medici ailesinin bölgeye hakim olmasıyla köklü tarihe başlangıç yapıyor şehir. Ailenin ilk önemli üyesi Casimo, Palazzo Medici adında ihtişamlı bir saray inşa ettiriyor. Ardından gelenler de gösterişli saraylar inşa ettirip mimar ve heykeltıraşları destekliyorlar. Şehir, altın çağını Casimo'nun torunu Lorenzo döneminde yaşıyor. Michelangelo, Leonardo da Vinci ve Botticelli'nin de aralarında bulunduğu sanatçılara büyük destek veriliyor ve Rönesans'ın başlangıcına gebe oluyor. Ünlü şair Dante'nin de yaşadığı şehir şimdilerde önemli bir kültür şehri olmasının yanında en önemli geçim kaynağı turizmdir.

9 günde Fas turu

FAS/المملكة المغربية

1-Agadir
2-Essavira
3-Marakeş
4-Merzuga
5-Fez

Şimdiye kadarki Avrupa gezilerimizden tamamen farklı olacağını bilerek ve yeni bir maceraya atılmak üzere çıkmıştık yola, fantastik şehirleri olan Fas'a doğru. Evimizi su basması, uçağı kaçırma korkusu yıldırmamıştı bizi. Yeni temizlediğimiz evi su basmıştı ve biz hızlı hızlı temizlemeye çalışırken uçağın vakti yaklaşıyordu. Son anda meydana gelen aksilik canımızı sıkmıştı ama yine de planlarımızın ve emeklerimizin boşa gitmesini istemedik. Aceleyle yola çıktık. Nitekim iş yerlerimizden izin almak da kolay olmamıştı. Uçak biletlerimiz, otel rezervasyonları, kiralayacağımız araba dahil her şeyi önceden ayarlamıştık ve aile dostlarımızla beraber bir gezi planlamıştık.

Boğaziçi'nin Kütüphanesinde Neler Yapılır?🙄

20 Maddede Boun Library Maceralarımız (Aptullah Kuran Kütüphanesi)

“Kütüphanede ne mi yapılır, bu nasıl bir başlık ders çalışmaktan başka bir işe yarar mı” dediğinizi duyar gibiyim. Ancak bir Boun öğrencisi için Abdullah Kuran Kütüphanesi çok amaçlı bir mekâna dönüşmüştür bile. Hadi hep beraber listemize bir göz atalım: Aşağıdaki linkten orjinalini okuyabilirsiniz. 

https://kervandergi.wordpress.com/2019/04/14/kutuphanede-neler-yapilir-20-maddede-boun-library-maceralarimiz/

İtalya/Milano ve Genova


İtalya/Milano

Venedik'ten sonraki 2. durağımız Milano'ydu. Burada tek beğendiğim yer  Galleria Vittorio Emmanuele II oldu. Bu şehri hep sivrisineklerle doluydu diye hatırlayacağım maalesef. Neredeyse şehrin her yerinde vardı ve gezi boyunca da sonrasında da bizi rahatsız ettiö bu nedenle şehirden pek de zevk alamadım. Küçük bir şehir olduğunu söyleyebilirim. Çeşitli üniversiteleri bulunuyor. O zaman haydi başlayalım anlatmaya. 

17 Maddede Gezi Hazırlığı

Geziye hazırlık nasıl yapılır? 

Bir yeri gezmeden önce orası hakkında araştırma yapmak önemli, tabi ki ilk yapmak gereken uçak biletleri bakmak, İngiltere’de yaşadığımız için diğer Avrupa şehirlerine geçiş hem daha kısa sürede hem de daha ucuza olabiliyor. Ayrıca çoğu turistin seyahat planını yaptığı yaz mevsiminde ,hristiyanların önemli bir bayramı olan Christmas’ta, bank holidaylerde ve diğer tatillerde Avrupa’da biletler pahalı oluyor. Onun dışında çok ucuza bilet bulabileceğiniz zamanlar olabilir. Avrupa’nın yakın şehirleri için tren biletleri ve Flixbus, Euroline gibi şirketlerin otobüs biletleri de Ankara İstanbul kadar sürdüğünden ucuz olabiliyor. Uçak biletlerini Skyscanner’dan otobüs ve tren biletlerini GoEuro’dan zaman zaman takip etmek gerekiyor. Gidiş dönüş biletini aldıktan sonra eğer birden fazla şehire gidicekseniz ki tatile çıkmışken yakın yerleri gezmek daha iyi oluyor transfer yapacağınız şehirlerin biletlerini de almak gerekiyor. Gezi süresini planladıktan sonra aralardaki yerlerin biletlerini de alıyoruz ve kalacak yerleri book ediyoruz, tabi bunları Selim hallediyor Allah razı olsun:) 

İTALYA TURU:VENEDİK'İN SIRRI ROMANTİK ŞEHİR

İTALYA: BİR AKDENİZ RÜYASI

İtalya turumuzda rotamız şu şekildeydi: Venedik, Milano, Cenova, Pisa, Floransa, Roma. 6 şehri planımıza dahil ettik. 

Rönenansın memleketi olduğundan sanat eserleriyle dopdolu bir ülke İtalya. 3.000'in üzerinde müzeye ev sahipliği yapıyor. İtalyan mafyası ülkede etkin, hatta milletvekillerinin çoğunun mafya olduğu söyleniyor. Ülkedeki mekanlar İspanya'da olduğu gibi akşam vakti açılıyor. Gezdiğiniz çoğu yerde su sebili bulunuyor ve bu da insanı çok rahatlatıyor, özellikle yazın gittiyseniz.   

12 Maddede Londra'da Sosyal Hayata ve İş Hayatına Entegre Olmak ve 5 Tavsiyem

12 Maddede Londra'da Sosyal Hayata ve İş Hayatına Entegre Olmak ve 5 Tavsiyem

Yazımda, 2 yıl önce Londra'ya taşındığımızdan bu yana neler yaptığımı ve buradaki düzenimle ilgili bilgileri paylaşacağım. Hem buraya taşınmayı düşünenlere fikir olur hem de benim için anı defteri gibi bir sayfa olur. Faydalı bulduğum linkleri de konuyla bağlantılı kısma eklerim.