San Diego/California: Latinimsi şehir

Yerler:

Balboa Park

Seaport Village

Little Italy

The Embarcadero

Gaslamp Quarter-The Historic Heart of San Diego

Pacific Beach

Coronado Beach

Old Town Market

San Diego, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Meksika sınırında bir sahil şehri. İsminin İspanyolca oluşu gibi tam bir İspanyol/Latin havası esiyordu şehirde. Sağımız solumuz Hispanik olduğu için Meksika'ya gitmeye gerek yok gitmiş kadar olduk dedik. Mexico'ya karşı örülen çift duvar sınırı gördük ve önünde durup Meksika'yı izledik. 

Mcdonalds'ta kahvaltı meünüsü bulduk ve yumurtayla kahvaltı yaptık. Yanımızda zaten çayımızı taşıyorduk, sıcak su alıp çay yaptık. 

Kaliforniya boyunca rastladığımız mor Jakaranda çiçeklerine burada da rastladık. 


Balboa Park

Park içerisinde müzeler, hayvanat bahçesi, Spanish Art Center, Japon Bahçesi, Neo-klasik İspanyol mimarisi ile yapılmış bir kule, etkinlik alanları, tramvay ve çiçek bahçeleri var. Oldukça büyük bir park. 1868 yılında kurulmuş. 















Spanish Village Art Center

Benim en sevdiğim yerlerinden biri burası oldu. Rengarenk zemin taşlarıyla, kapılarıyla kapalı havada bile canlı bir görüntü sergiliyordu. 


















Gaslamp Quarter-The Historic Heart of San Diego

Hareketli çarşısının bulunduğu bu cadde akşam vakti oldukça canlıydı. 












Hotel del Coronado

İlginç mimarisiyle dikkat çeken bu oteli biz de görelim dedik. 


Pacific Beach

Şehir tamamen sahile inmiş gibiydi. Kaykay kayanlar, dondurma yiyenler, kumdan kule yapanlar, yürüyüş yapanlar ne ararsanız vardı. 


Özellikle oyun alanlarını çok sevdim. 







Coronado Beach


Old Town Market

9000 yıl öncesinde Kumeyaay denilen yerli bir halkın yaşadığı tahmin ediliyor. İspanyollar geldiğinde, Kızıldereli yerli halkı tanımlamak için Diegueno ismini kullanmışlar. İspanyol kaşif Juan Rodriguez Cabrillo 1542'de keşfetmiş ve 1602'de İspanyol keşiş San Diego de Alcala de Henares adına Sebastian Vizcaino tarafından yeniden isimlendirilmiş. 



Seaport Village

Little Italy

The Embarcadero







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder