Grand Canyon: Arizona

Amerika'nın Arizona eyaletinde bulunan Grand Canyon yani Büyük Kanyon dünyaca ünlü ve oldukça heybetli bir yapı. Seyre daldıkça Allah'ın kudretinin ne kadar sonsuz insanınsa ne kadar küçük olduğunu hissediyorsunuz. 



Colorado Nehri'nin kanalı milyonlarca yılda yarmasıyla oluştuğu iddia ediliyor. 466 kilometre uzunluğunda ve 400 metre ila 2.4 kilometre genişliği arasında değişmektedir. Derinlik açısından da 1600 metreye kadar ulaşır. 


1540 yılında bir Avrupalı fark etmiş. Öncesinde ise Kızıldıreliler etrafına yerleşim yeri kurmuşlardır. 



Grand Canyon'un North Rim ve South Rim diye iki kısmı var ve daha popüler olanı South Rim. Biz de daha turistik ve kolay gezilebiliyor diye o kısmını gezdik ve tabi ki arabayla. North Rim ise daha zorlu bir yola sahipmiş. Bir başından diğer başına arabayla bir günde gidilir heralde. biz yarım günde bile çok az kısmını gezmişizdir. 

Helikopterle Las Vegas'tan turlar da oluyordu. Zamandan tasarruf etmek açısından güzel ancak pahalı olduğu için ve karada görmek istediğimiz için biz tercih etmedik. İçerde hizmet veren bir shuttleı da var ancak biz istediğimiz gibi hareket etmek için kiralık arabamızla yola devam ettik. 


Bizim uğradığımız noktaları yazıyım:
Grand Canyon National Park Sign
Mather Point
Grand Canyon Visitor Center



Bizi kendine hayran bıraktırdı. Subhanallah demekten kendimizi alamadık. Bu uçsuz bucaksız görünen kanyonu izlerken her anı hayranlıktı. Tabi daha sonra alıştık ve pek de farklı bir şey göremeyeceğimizi fark ettik. Gördüğüm için memnun olduğum ancak tüm gün de gezmekten sıkılacağım bir yerdi benim için. 


Tüm seyir alanlarında neredeyse aynı manzarayı görüyorduk ve sanki bir defa görmek yetiyordu. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder