Berlin:Türk memleketi

Berlin- Almanya

4 günlük Berlin gezimizde 2 günün yettiğini anladık Berlin için. Kalan 2 günde gerçekten sıkıldık. En ufak önemi olan yerlere bile gittik.

2. Dünya Savaşı'nda şehrin pek çok bölümü, hasar görmüş. Çok tarihi mekanları yok, hepsi yeniden yapılmış. Alman markası olan Mercedes'in mağazalarını görmeniz mümkün. Onun dışında Türklerin en çok işçi göçü vermiş olduğu ülke olduğu için Alamancıları rahatlıkla görebilirsiniz. Her an karşınıza Türkçe konuşan birileri çıkabilir.

Amsterdam/Hollanda: Kanallar şehri vs Günah şehri

Amsterdam

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a Brukselden otobüsle geçtik. Eşimin Boğaziçi'nden bir arkadaşı ve eşiyle buluştuk. Gezimize beraber devam ettik.

Uyuşturucu içenlerin çok olmasından ve Red light gibi bir yerinin bulunmasından ve eşcinsel evliliklerine izin verilmesinden kaynaklı olarak günah şehri olarak anıldığını tahmin ediyorum. Nitekim çoğu ülkede yasak olanlar burada yasal. Sokakların uyuşturucu koktuğuna şahit oluyorsunuz.

Brugge: Diyar-ı Masal العصور الوسطى

Brugge-Belçika

Paris'ten Brugge'e otobüsle geçtik. Normalde 2,5 saat sürmesine rağmen Paris trafiğinden çıkamadığımız için rötar yaptı. Ama ne kadar da yakınmış.



Paris: Şehr-i Moda

Paris-Fransa





Paris'e yolculuk Londra'dan otobüsle yaklaşık 7.5 saat sürüyor. GoEuro'dan istediğiniz yere uçak, tren, otobüs seyahatlerine bakabilirsiniz. Biz otobüs biletlerini ucuza bulmuştuk. Mesafe zaten Ankara-İstanbul arası yolculuk yapar gibi kısa ve gece binerseniz, sabah bir anda kendinizi Paris'te buluyorsunuz. Biraz Paris hakkında bilgi verelim: