Niagara Şelaleleri-New York eyaleti

 Niagara Falls


Görkemli ve büyüleyici sıfatları kullanılması gerekiyorsa Niagara Falls için kullanılmalı. 


New York eyaletinde bulunan Niagara Falls, Kanada ve Amerika sınırında. Aynı nehirde hem Kanadalılar hem de Amerikalılar'ın buluştuğu nokta. 

Niagara Falls'a muhakkak sıcak ve güneşli bir zamanda gelinmeli tadının çıkması için. Tekne turunda da ıslandığınız için güneşte kurumak gerekiyor. Sandaletle ve ince kıyafetlerle gelmek gerek. Yanınızda yedek kıyafet getirmeyi de unutmayın. 

Bizim yolculuğumuz Cuma akşamı iş çıkışı Virginia'dan Binghampton'a 5 saat orada geceledikten sonra sabah da 3.5 saat Niagara Falls'a sürdü. Arkadaşlarımızı alıp geçtik. 

Vardığımızda $25 otoparka verdik günlük. Aslında farklı fiyatlara var ama biz gittiğimizde rush hourına denk geldiğimiz için fazla ödedik. Normalde erken $15 olması gerekiyor. 

Goat Island

Aslında pek çok güzel nokta bu adanın üzerinde. 

Gün ışığıyla başlayıp tekne turu yapıp sonra gün batımını tepede izleyip yol boyu şelaleleri görüp en son da gece karanlığında son defa tepeden bakıp ayrılabilirsiniz. İşte Niagara Falls gezisinin özeti. 




Niagara Falls State Park

Cave of the Winds








Maid of the Mist Boat Tour

1846'dan beri Niagara Şelalaleri'nde tekne turları düzenleyen gezi acentesi. Gelmişken muhakkak tekne turu yapılmalı. Tam bir sıcak hava etkinliği. Üstünüz bolca ıslanacak. Bize mavi kıyafet gibi kapüşonlu naylon poşet vermişlerdi giymemiz için. Amerika tarafı mavi, Kanada tarafından binenler kırmızı giymişti. Şelalenin dibine kadar gittik. Bolca ıslanmalı bolca eğlenmeli bir macera yaşadık. Yakınında daima duran gökkuşağını da gördük. Kişi başı $25 dolar ödedik. Amerika'da yaşadığım en etkileyici anlardan biriydi. Heybetle akan şelalenin yakınına kadar geldik. 


Tekne turundayken bu harika gökkuşağını da seyreyledik. Hep orada durduğunu söylüyorlar.  

Karşıdaki teknede Kanada'dan gelenler var, kırmızı poşet giydirmişler. Yalnız şunu söylemeliyim: Kanada tarafı olayı çok iyi değerlendirmiş. Dönme dolap, seyir terası, asansör, manzaralı oteller yapmışlar. Embassy Suites falan vardı. Amerika tarafından daha iyi görünüyordu. 

Terrapin Point



Gün ışığıyla gelip akşam güneşin batışını bu tepeden izlememek olmadı. Helal cartlardan et pilav alıp bu tepede güneşin batışını seyrederek yemeğimizi yedik. 


Tam anlamıyla etkileyici ve büyüleyici bir gündü. Geldiğimize değdi. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder