New Yok City'de kutlanan özel günler

 1-Halloween/Cadılar Bayramı- Halloween Parade

31 Ekim'de kutlanan Cadılar Bayramı'nda her yıl Manhattan'da kostüm geçidi oluyor. 1.5 saat kadar cadde boyunca geçen upuzun bir geçide şahit oluyorsunuz. 


Amerika'da Glutensiz Ürünler (Gluten-free )

 Amerika'da Gluten free

Çölyak teşhisim konulduktan sonra ömür boyu diyet yapmaktan başka çaresi olmadığını öğrendim ve zorunlu diyete başladım. Glutenin zerresine bile tolerans olmayan bu hastalıkta sadece kendisini yemekten değil, bulaştığı herhangi bir ürünü yemenin de yasak olduğu bu diyet için ürünler araştırmaya başladım.

Tamamen glutensiz olduğundan emin olmasam da gluten free olarak adlandırılan ürünleri burada paylaşacağım. Aralarında abur çubuklar da var.

Niagara Şelaleleri-New York eyaleti

 Niagara Falls


Görkemli ve büyüleyici sıfatları kullanılması gerekiyorsa Niagara Falls için kullanılmalı. 

Amerika'da araba ve ehliyet almak

    Eveet gelelim şu araba meselesine. Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşmeye gelen kişinin ilk yapacağı iş araba ve ehliyet işini halletmektir. Çünkü ülkede New York şehri hariç toplu ulaşım oldukça zayıf ve nerdeyse herkesin şahsi arabası vardır. Kısa süreli geliyorsanız ve öğrenci şehrindeyseniz okula yakın oturarak veya metro durağına yakın bir yerden ev seçerek ulaşım sorununu çözebilirsiniz. Ancak uzun süreli geliyorsanız markete gitmek için bile arabaya ihtiyacınız olduğunu fark edeceksiniz.