17 Maddede Gezi Hazırlığı

Geziye hazırlık nasıl yapılır? 

Bir yeri gezmeden önce orası hakkında araştırma yapmak önemli, tabi ki ilk yapmak gereken uçak biletleri bakmak, İngiltere’de yaşadığımız için diğer Avrupa şehirlerine geçiş hem daha kısa sürede hem de daha ucuza olabiliyor. Ayrıca çoğu turistin seyahat planını yaptığı yaz mevsiminde ,hristiyanların önemli bir bayramı olan Christmas’ta, bank holidaylerde ve diğer tatillerde Avrupa’da biletler pahalı oluyor. Onun dışında çok ucuza bilet bulabileceğiniz zamanlar olabilir. Avrupa’nın yakın şehirleri için tren biletleri ve Flixbus, Euroline gibi şirketlerin otobüs biletleri de Ankara İstanbul kadar sürdüğünden ucuz olabiliyor. Uçak biletlerini Skyscanner’dan otobüs ve tren biletlerini GoEuro’dan zaman zaman takip etmek gerekiyor. Gidiş dönüş biletini aldıktan sonra eğer birden fazla şehire gidicekseniz ki tatile çıkmışken yakın yerleri gezmek daha iyi oluyor transfer yapacağınız şehirlerin biletlerini de almak gerekiyor. Gezi süresini planladıktan sonra aralardaki yerlerin biletlerini de alıyoruz ve kalacak yerleri book ediyoruz, tabi bunları Selim hallediyor Allah razı olsun:) 

İTALYA TURU:VENEDİK'İN SIRRI ROMANTİK ŞEHİR

İTALYA: BİR AKDENİZ RÜYASI

İtalya turumuzda rotamız şu şekildeydi: Venedik, Milano, Cenova, Pisa, Floransa, Roma. 6 şehri planımıza dahil ettik. 

Rönenansın memleketi olduğundan sanat eserleriyle dopdolu bir ülke İtalya. 3.000'in üzerinde müzeye ev sahipliği yapıyor. İtalyan mafyası ülkede etkin, hatta milletvekillerinin çoğunun mafya olduğu söyleniyor. Ülkedeki mekanlar İspanya'da olduğu gibi akşam vakti açılıyor. Gezdiğiniz çoğu yerde su sebili bulunuyor ve bu da insanı çok rahatlatıyor, özellikle yazın gittiyseniz.   

12 Maddede Londra'da Sosyal Hayata ve İş Hayatına Entegre Olmak ve 5 Tavsiyem

12 Maddede Londra'da Sosyal Hayata ve İş Hayatına Entegre Olmak ve 5 Tavsiyem

Yazımda, 2 yıl önce Londra'ya taşındığımızdan bu yana neler yaptığımı ve buradaki düzenimle ilgili bilgileri paylaşacağım. Hem buraya taşınmayı düşünenlere fikir olur hem de benim için anı defteri gibi bir sayfa olur. Faydalı bulduğum linkleri de konuyla bağlantılı kısma eklerim.