Londra:keşfetmeyi sevenlere mekanlar

Londra'da turistik veya yerli olarak gezilecek yerlerden uzun bir  yazımda bahsetmiştim. Onun dışında günlük olarak ne yapabiliriz, nerelerde ne yiyebilir ne içebiliriz, buluşmak için güzel mekanlar var mıdır ya bir kitapçı aradığımızda nerede buluruz, belki fotoğraf makinesi satan bir yer belki de sanat eserlerini sergileyen bir dükkan ya da mühür damga yapıp satan ilginç bir yer, işte bunlardan da ara ara bahsetmek istiyorum ki sizlere de faydası olabilir. Keşfetmeyi seviyorum ve keşfedilmeyi  bekleyen yerler olduğunu düşünüyorum. Hadi bakalım bismillah.

Yemek yerleri

Ayam Zaman

1 numaralı mekanımız ile başlayalım o zaman. Haydi Bismillah. Shepherd's Bush'ta çok lezzetli yemekler yapan bir Arap lokantası. Hayatımda yediğim en lezzetli yemeklerden kesinlikle.







Master Kebab

Bu da Londra'nın en lezzetli burgercısı olmaya aday.


Korean Barbeque Barbican 

Helal Korean barbekü de ancak Londra'da bulunabilirdi yani. Kalbi, Bulgogi ve Brisketlerden meşhurmuş. Biz başka bir çift arkadaşımızla gittik. KFC chicken da söylendi ben ondan yiyemedim glutenli olduğu için. Brisketleri pek sevmedim marinesizdi çok ince etler aslında hemen pişiyorlar ama benim favorim kesinlikle Bulgogi oldu. İnce ince kesilmiş marinelenmişti. Kalbi steak gibiydi güzeldi ama yine de bir daha gidersem sadece Bulgogi söylerim. Etleri biz pişirdik masada, yanına sweet potato, kabak ve mantar da getirdiler onları da pişirdik. Etler sebzelerden hızlı pişti resmen. Gerçekten çok lezzetlydi. Üst kalibre bir restoran, kişi başı 70 pound gibi rakamlara hazır olabilirsiniz. 15 pound servis ücreti gelmişti, ben onu kaldırttım. 





soldan 2. olan Bulgogi fotoğraftaki 2 porsiyon.


Sarang Restaurant-Korean Barbeque

Restoran, Finchley Road'daydı. Ben bulgogiyi çok sevdiğim için başka bir yerde daha denemeye karar verdik. Barbican'daki kadar güzel değildi ama bulgoli yine sevdiğim bir lezzet olduğu için memnun oldum. Pilav olarak egg fried rice aldım, gayet güzeldi. Beef bulgogi yanında beef ribeye da söyledik. Ancak o, o kadar hızlı pişmedi benim çok tarzım değildi. Bulgogi ince olduğu için hemen pişiyor. Bu restoranda her şey helal değildi ama beef ve chicken helaldi. 





Thai foods

Camden Town'da street food arasında yer alan helal güzide mekanımız bizim favorimiz diyebilirim. Dünya mutfağına açılmamız Londra'ya gelip bu mekanı keşfetmemizle oldu. O gün bu gün evde farklı mutfaklardan özellikle de Thai mutfağından çeşit çeşit yemekler pişiyor. Buradan noodle ve soslu tavuk çeşitleri alıp üzerine de yine soslardan ekleyince acayip lezzetli oluyor.







Bu mekandan sonra evde her gün Thai food pişiyor😄






Samad



Yemekler lezzetliydi, ambiyans çok güzeldi ama Ramazan'da fix menü olduğu için 2 kişi 80 pound ödeyince içimize oturdu diyebilirim. Bir daha gideceğim bir yer değil. 


Alborz

Elit semtimiz Kensington'da bulunan bir İran mutfağı. Bu mekanı Tahranlı bir çift işletiyor. Helal sertifikaları var. Yemekler kebap ağırlıklı ve Türk yemeklerine benziyor, naneli  ayranının denemeden geçmemeli. Yemekler gerçekten çok lezzetli, tadı tuzu yerinde.





Hiba restaurant

Lübnan yemeklerinin sunulduğu lüks restoranı Filistinliler işletiyor, yemekleri gerçekten lezzetli. Sağolsunlar Arapların bir porsiyonları bir aileye yettiğinden arkadaşlarla ortak menüler söylenip çeşitli yemeklerin tadına bakılabilir.



Dishoom

Farklı şubeleri olan Dishoom'un Leicester Square'deki şubesi hayli  revaçta. Anncak  önünde sıklıkla uzun sıralar olduğunu görebilirsiniz özellikle iş çıkış saatlerinde. Bu restoran Bombay yemekleri sunuyor ve kullandıkları et ve tavuk da helal.



Lamb Biryani ve Memsahib's Mess adlı bu çilekli tatlıyı tavsiye edebilirim.



Chopstix

Oxford Street'te bulunan restoranda tavuk helaldi, bu yüzden gönül rahatlığıyla yenilebilir. Noodle ve tavuk son derece lezzetli.



Chopstix- Waltamstow

Yasmin pilavı

Galiba Hint pilavı, içerisinde türlü sebze ve et bulunuyor, her çeşit sostan da katıyorlar hem besleyici hem lezzetli baharatlı bir pilav oluyor.



Melur Restaurant

Edgware Road'da bulunan restoran Malay-Endonez yemekleri sunuyor. Girişin alt katında olduğu için güneş almıyor maalesef ancak yemekleri ve sunumu güzel. Yine de lezzeti Camden Town ve Chopstix'teki noodle ve tavukların tadına erişemiyor. Fiyat bakımından ise onlardan daha pahalı.

Noodle ve rice, yanında da harika sunumuyla gül şerbeti gerçekten harika gidiyor.



Pisang Goreng tatlı: kızartılmış muz ve dondurma, çok lezzetliydi. Muz ve elma kızartılmasına bayılıyorum, tabi eğer yeterince şeker katılmışsa. Zaten Malayların her şeyi kızartıp tatlı yapmayı sevdiklerini öğrenince Malay mutfağının bana ne kadar uygun olduğunu düşünüyorum.



Tukdin Flavours of Malaysia

Bir Malay restoranında evlilik yıldönümümüzü kutlamıştık. Yemekleri güzeldi.
Bizim siparişler: s b cincau, nasi minia, muar, satay grg, paired, mee hailam'dı. Toplam 25 sterlin ödedik. 



Arepa-Peru yemeği

Southside Shopping Centre'ın ordaki Arepa, bir Peru restoranı. Hem helal hem glutensiz. Ben beef Arepa aldım. İçinde kızartılmış plantain, avokado, küçük doğranmış beef, kara lahana, soya fasulyesi gibi besleyici gıdalar vardı, sıcacık geldi. Arepa ekmeğini mısır unundan yapıyorlar, çalışanlar pek İngilizce bilmiyordu ama mısır unlarını gösterdiler. İçerisi küçük ama çok otantikti. Bır de Espanada aldık o da içinde beef olan dışı mısır ekmeğinden kızartılmış hamurişiydi ve çok beğendik. Yanında da taze sıkılmış portakal suyu aldık hepsi toplam 20 tuttu. 



Gökyüzü Restoran
 
Serpme kahvaltı sevenlere uygun bir mekan. Biz 3 kişilik kahvaltıyı servis ücreti dahil 43'e aldık, çaylardan da ücret almadılar. 4 kişi 3 kişilik kahvaltıyla çok rahat doyduk. 


börek, simit, ekmek, sucuk, mantarlı patlıcan kavurma, omlet, hellim ve kahvaltılık malzemeler geldi çayla birlikte. Ben glutensiz ekmeğimi hemen yakınındaki Sainsbury'den alıp gelmiştim. 



Siirgista Bros

Lezzetli bir helal hamburgerci, barbekülüsünü tavsiye ederim



Efes Turkish






Amerikan burgerı



İçecek veya tatlı

Said del 1923

Çikolataları ve asıl sıcak çikolatası ve çikolatalı Mocha'sıyla ünlü mekan Soho civarlarında. Gidip tatmalı ve ''Çengelköy'deki Çkolata Kahve'nin eline su dökemez yaa'' demeli. Mocha'ya kattıkları çikolatanın malzemesinden çalmışlar diye düşünüyor insan. Kalabalık ama küçük olan mekanda hizmet maalesef yerlerde.





HS & Co

Kokteyl değil de Mokteyl'e çağrıldığımız bir programda kivi suyu ve rasberry suyu ikram edilmişti. Denemeye değer. Bu arada mokteyl, kokteyllerin içkisiz hali oluyormuş.



Leila's shop

Shoreditch'ten bulunan kafe oralarda bulunuyorsanız kahve içmelik bir mekan, kahvesi biraz  acı, mekan küçük ve içerisi karanlık, yine de sevimli bir yer.





En klasik ve yaygın olan yerleri de ekleyim: Bu mekanlar da sıcak ve soğuk kahve içmek, belki  tatlı da yemek için uygun mekanlar:

Portobello Road Market Street Food







Snog



Buzlu yoğurdun yanına meyve koyarak servis ediliyor. Tadı lezzetli ancak sıcak havalara uygun bir tarz, bu nedenle Londra'ya çok da yakışmıyor.

Urban Chocolatier

İnanılmaz lezzetli ve bol şekerli içecekler tatlılar:)



İsmini hatırlamadığım restoranda ballı, Antep fıstıklı gözleme tarzında bir tatlı yemiştim. British Tower'a yakındı.


Aux Merveilleux

Leadenhall Market'te yer alan Meringue tatlıları çok hafif hem de bir çeşidi hariç glutensiz. Çikolatalısı ve cherrylisi güzeldi. Tanesi 2.10 pound. 








Costa



Cafe Nero



Pret a Manger

Bubble Wrap

China Town'da bulunan mekanda çok hafif bir  hamurdan buble wrap yapılıyor, lezzetli olduğunu söyleyebilirim, içerisine dondurma ve meyve konuyor. Gündüz giderseniz uzuun bir sırada beklemek zorunda kalabilirsiniz.








Bubble Tea-Xing Fu Tang

Soho'da bu mekandan veya başka bir yerden bubble tea alabilirsiniz. Burada bir de falım gibi bir mani, özlü söz çıkıyordu. Çekmecelerden bir kart çekiyorsunuz ve okuyorsunuz. 


Paul

Aslında bir Fransız markası olan makaroncu makaron ve tatlı severlerin mekanı. Harrods'ın karşısında ve muhtelif yerlerde şubeleri bulunuyor. Craqant cake de denemenizi tavsiye ederim.



Paul'da değil belki ama başka yerlerde bulabileceğiniz bir kek tavsiyesi daha: Belgium Chocolate Cake








Milk Train

Ortamın ambiyansı ve pamuk şekere sarılı janjanlı dondurmasıyla turist mekanı bir dondurmacı.





















Festok
Baklava with vanilla ice cream


Pizza Express Chelsea

Glutensiz pizza yedim, glutensiz olunca siyah servisle gelmesi geliyor, yoksa personele bildirmelisiniz. Glutensiz tabandan yaptığı halde fiyat farkı almadı ancak tadı pek de güzel değildi. Amerika'da Blaze pizza zincirinde yediğim pizzadan sonra zaten hiçbirini beğenemeyebilirim. 15 tuttu ve servis ücreti de eklemediler. Tip vermek isterseniz işaretliyorsunuz. 


Mekan çok şık hatta Pizza Express için fazla şık bir mekanda. Chelsea'de mekanlar zaten çok şık. Butikler oldukça özenli ve tasarım mimariler de var. 



Ayrıca

Japon mutfağından suşi, benim sevdiğim lezzetlerden biri. Itsu ve Wasabi'de güzel suşiler yiyebilirsiniz özellikle smoked salmon'lı. Suşi matıyla ben evde de denedim. 



Kendi evimizde yemek en güzeli yine de:)

 
Berry'leri (strawberry, blueberry, rasberry, blackberry) çok seviyoruz tabi ki.






 Favori peynirim Boursin. Tesco'da sıklıkla £1,5'a düşer kendisi.


Japan Center



Çilekli Mochi dondurma enfes bir şey



Kitap shoplar

Stanfords Travel Bookshop

Hayalimdeki bookshop'ı yapmışlar. İçeride binbir türlü seyahat ürünleri var.  Kitaplardan, haritalara, puzzlelardan oyunlara, stickerlardan haritalı kürelere kadar arayabileceğiniz pek çok şeyi bulabilirsiniz. Ciddi anlamda büyük 3 katlı ve harika bir yer.

 



Alef Bookstores

İçerisinde İngilizce ve Arapça kitaplar bulunan, çocuklar için de eğitici setlere yerilen bir kitapçı. Araplara ait olduğunu düşünüyorunm. İçeri girdiğinizde tüm kitaplara bakmak istiyorsunuz.





The Notting Hill Bookshop

Meşhur Nottting Hill filminin çekildiği, filmin konusunun başladığı kitapçı olması hasebiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.





Waterstone Bookshop

Soas üniversitesinin yakınıında ve başka yerlerde de bulunuyor, büyük ve çeşitli alanlarda kitapların bulunduğu bir shop

Blackwell's Bookshop 

Daunt books




Judd books london

London review bookshop



Londra merkez camii kitapçısı

Shahid Latifa, Karima gibi tatlı çocuk kitaplarının satıldığı harika bir kitapçı, Çocuklara böyle kitaplar alınıp güzel hikayeler okunmalı.





Charing Cross'taki kitapçılar

Googlemaps'e Charing Cross Bookshops yazdığınızda 0 ya da 2. el kitapçıların tüm listesini bulabilirsiniz.

Foyles


Any Amount of Books

Benim en çok beğendiğim burası oldu, çünkü diğer kitapçılarda bulamadığımız kitapları  burada bulduk ve kitaplar sıfır gibi çok temizdi.







Koenig Books

Quinto Francis Edwards

Claire De Rouen Books

Marchpane

WHSmith




Farklı mekanlar

Blade Rubber Stamps

Çok tatlı mühürlerin satıldığı, bazı kırtasiyelik malzemelerin olduğu bir dükkan.





Greenwich Nautalica

Greenwich kasabasının meşhur dükkanı. - ''First shop in the world'' yazıyor üzerinde. Greenwich meridyen olarak dünyanın 0 noktası varsayıldığı için böyle bir espri yapmışlar. İçerisinde pusulalar, saatler, bahriyeli malzemelerinin satıldığı hoş ve orjinal bir dükkan.





The Classic Camera

Adından da anlaşılacağı gibi klasik kameraların satıldığı bir dükkan. Meraklılarına duyurulur.



Lego

İçerisinde çeşitli şekillerde lego bulabileceğiniz ünlü mağazada aynı zamanda belli boyutta bardaklara istediğiniz çeşit legolardan da doldurarak satın alabiliyorsunuz. İçerisinde legolardan dev bir telefon kulubesi, Big Ben ve de tren de bulunuyor.

Tac Mahal de tabi ki legolardan inşa edilmiş

 

Tiger 

Yine benim favorilerimden. İçerisinde ev eşyalarından, kırtasiyelik malzemelere, krem, sabun gibi ürünlerden, su şişelerine kadar her şeyi bulabileceğiniz harika bir mekan. Farklı şubeleri var. Fotoğraftaki Oxford Street'teki.







Lush

Oxford Street'te yürürken burnunuza gelen sabun kokularını  fark etmemek mümkün değil. Zaten o kokular ve dışardaki şu görünntü sizi içeriye çekecektir. Kullanabileceğimiz sabunlar değil ama yine de bakmak eğlenceli. Doğal sabunlar olduğunu söylüyorlar. Sabunları topşeklinde ya da başka şekillerde hazırlayarak renk renk boyamışlar, eğlenceli görüntünün sebebi de bu olsa gerek.







Covent Garden Market

Antikacıların ve special craft satanların olduğu bir pazar alanı. Bu nota modelli saatler gerçekten ilgimi çekmişti. Soldaki bana hediye gelse ne sevinirdim😄



Camden Town'da bir mekan 

Vahşi Batı,,, vs gibi farklı konseptlerde fotoğraf çekiyorlar, size konsepte uygun seçtiğiniz bir kıyafeti giydirerek hoş bir nostalji oluşturuyorlar.



Portobello Print and Map Shop

Burası özellikle tarihçilerin çok seveceği bir mekan. İçerisinde eski zamanlardan kalma haritalar satılıyor. Sahibi haritaların orjinal olduğunu söylüyor, ancak ben pek emin olamadım.




Etkinlikler için


Rowans Tenpin Bowl



Finsbury Park'ta bulunan mekan bowling severlere gelsin. Tabii size en yakın bowling salonunu araştırabilir ve saat kaçta booking yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder