Dubai

Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri'nin 7 emirliğinden biri olan Dubai'ye Abu Dhabi'den taksiyle 350 AED ücret vererek geçtik, önceki günden bindiğimi bir takside taksiciye sorarak ertesi gün bizi götürmesini istedik. 2 aile gittiğimiz için masraflar ikiye bölünmüş oldu. 

Biz 3 günlük bir gezi yaptık ve ardından İngiltere'ye doğru uçuşumuza geldik. 3 gün yeterli oldu. Kahvaltıları otelimizin açık büfesinde yaptım, scrambled egg çıktığı için nasipliydim, yanımda da glutensiz ekmeğimi götürüyordum. İlerde bahsedeceğim fiyatlar 2024 yılına ait. Hava da yaz kış sıcak olduğu için Ocak ayında da 20-25 civarında seyrettiği için yazlıklarımızı götürdük, şal da gerekli yanında. 



Abu Dhabi

Abu Dhabi- Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti olan Abu Dabi'ye eşimin NYU Abu Dhabi'den burslu kazandığı  akademik bir konferans nedeniyle gittik. BAE'nin 7 emirliğinden biri. Abu Dabi, Arapça'da 'ceylan toprakları' anlamına geliyor ve bir rivayete göre genç bir ceylanın bir kavmi suya götürmesiyle bu ismi aldığı söyleniyor. Körfez ülkelerinden olmasıyla birlikte her yıl çok sayıda turist çekiyor. Bol güneşli ve ılıman günler görüyor. Tshirtlerinizi giymeye hazır olun. Çok sayıda plajı bulunmakla beraber su sporları, çöl safarileri, tema parklarıyla da ünlü.