İngiltere köylerinden Cottages -The Cotswold -English countryside

2 günlük rotamız 

1.gün

✓BAPS Shri Swaminarayan Hint tapınağı

✓Bekonscot Model Village

✓Henley-on-thames

✓Burford (yokuşlu sokak)

✓ The Swan Otel


2.gün

✓Cotswold Motoring 

✓Bourton-on-the-water (the den dondurma)

✓Stow-on-the-wold (Cotswold AONB, Cotswold District)

✓Bibury Trout Farm

✓Tetbury

✓Castlecombe

Londra'ya dönüş


Bence en güzeli Castle Combe ve daha sonra da Burford'tu. 2 günlük araba kiraladık ve gezi için bize yetti. Bir yerden sonra her şey aynı olduğu için daha uzun bir gezide sıkılırdık. Her taraf küçük İngiliz köyleri, alabildiğine düz bir yeşillik, tek şeritli köy yollarında zıt iki yönün karşı karşıya kalması, yol boyu sağlı sollu ağaçlar ve nerdeyse ağaçlara değerek yol alışımız, direksiyon sağda olduğu için ve arabalar soldan gittiği için doğru yöne alışmakta zorlanışımız, taş binalar, küçük bir çarşı, artık tüm yolculuk birbirini tekrar etmeye başladığında gezi listemizden bir yerleri çıkarma vakti gelmişti. 



BAPS Shri Swaminarayan Hint tapınağı

1995 yılında bir Hindu tarafından yaptırılan bu tapınak bize Londra'da Hindistan'a gelmişiz hissi yaşattı. Wembley, Hounslow gibi bölgelerde çok sayıda Hintli'nin yaşadığını biliyoruz. Bu nedenle onların yaşadığı bölgeye yaptırılmış. İçerde fotoğraf çektirmek yasaktı, o nedenle onları gösteremiyorum. İçerisi de oymalı kakmalı insan-hayvan figürleriyle doluydu. 



Bekonscot Model Village


Istanbul'daki Miniaturk'e benzeyen, Ingiliz toplumunun hayatını tüm yönleriyle özetleyen bir mini köy. Bizi neşelendiren, her bir noktasında aa İngiltere üniversiteleri, köyleri, nehirleri, kanalları, askerleri, hastaneleri, lunaparkları, köyleri, şehirleri diyerek tüm İngiltere hayatını gözden geçirmemizi sağladı. 








Henley-on-thames




Burford


Masalsı caddede yokuş boyu çok güzel evler vardı. Bu yokuşu görür görmez arabayı durdurdum ve durup anı yaşadık. 





Swan Hotel



Motoring Museum



Stow-on-the-wold 




Bourton-on-the-water 








Bibury, Cirencester


İlk bakışta Şirinler Köyü'nü andıran bir yer. 





Tetbury





Castle Combe, Chippenham


Masalsı köy Castle Combe İngiltere'ye taşındığımızdan beri en çok gitmek istediğim köydü. Çok küçük bir yer olsa da kısa süreli bir masalın içinde buldum kendimi. Güneşin de vurmasıyla unutulmaz anlar yaşadım diyebilirim. 



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder