Hediyeleşmek Sünnettir


Sevgiyi,muhabbeti artıran güzelliklerden biri de hediyeleşmektir. Rasulullah(sav)in de buyurduğu gibi hediyeleşmek sevgiyi pekiştirir, husumeti kaldırır: "Hediyeleşin, çünkü hediye, dostluğu artırır, kini, düşmanlığı giderir."[Taberani, Ebu Nuaym]. Biz de bu hadisin menhecince hediyeleşmenin Edep ailesini birbirine daha da yakınlaştıracağını düşünerek bir hediyeleşme etkinliği yapmayı planladık. Bu etkinliği arkadaşlarımızla paylaştığımızda ise ciddi bir destek ve rağbet gördük.


Sayımız kırkı aştıktan sonra kişileri birbirleriyle eşleştirerek hediyeşme gününe karar vermiştik. Asıl amacımızın tanışmayanların birbiriyle tanışması, kaynaşması, gönüllerdeki muhabbetin artması olan etkinliğimize yalnızca öğrenci arkadaşlarımızdan değil Edep yönetiminden de destek gelmesi bizi çok sevindirmişti. Büyük bir şevkle hazırlandığımız etkinliğimize yolları bize uzak olmasına rağmen kalpleri yakın olan Üsküdar şubesinden öğrenci arkadaşlar da katıldı. Kimin kime hediye aldığı isimler okunana kadar bilinmediği için etkinlik süresince heyecan doruktaydı. Her ismi okunan kişi, hediyesini aldığı ve verdiği kişiyle tanışıp kaynaşıyordu.

İlginç eşleşmeler gerçekleşmişti. Kimileri ismini her zaman duyduğu ama tanışmadığı kişilere hediye almıştı. Kimileri yakın arkadaşlarından hediye almıştı. Hediyeleşme öncesinde de kişilerin birbirlerini daha yakından tanıyabilmesini sağlamak için bir form hazırlamış ve bilgilerini doldurmalarını istemiştik. Bu da sadece hediye aldıkları kişileri değil aynı zamanda hediyeleşmeye katılan herkes hakkında fikir sahibi olmalarını sağlamıştı. Hediyeler sahiplerini bulurken bu bilgiler hatırlanmıştı. Elhamdulillah etkinliğimizin sonunda herkes memnun kalmıştı ve bundan sonraki hediyeleşme programlarına da katılmak istediklerini belirtmişlerdi. Hediyeleşme etkinliği, hepimizin birbirimizi sevmemize rağmen derslerimizin çakışması,yoğun programlarımızın olması gibi nedenlerle bulamadığımız birbirimizi görme fırsatını sunmuştu. O günkü mutluluğumuza diyecek yoktu. Velhasılı kelam kalpleri birbirine ısındıran Allah'tır, biz de böyle geniş bir aileye sahip olduğumuz için şükrediyoruz ve gelecek hediyeleşme programımızı dört gözle bekliyoruz.

Yayınladığı yer: EDEP Bülten Sayı 4/Güz 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder