Yale Üniversitesi-New Heaven, Connecticut

 Yale Üniversitesi

Boston'a Selim'in Harvard'ta aldığı visiting pozisyonu için arabamızla giderken yolda dünyanın en iyi üniversitelerinden Ivy League okulu Yale Üniversitesi'ni de ziyaret ettik. 

Boston, MA: Tam bir öğrenci şehri: Bir Harvard Macerası

Boston, Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts eyaletinde bulunan bir şehir. ABD'nin en eski şehirlerinden. En çok üniversiteye ve öğrenciye sahip olan şehri olduğu için de ben öğrenci şehri olarak tanımlıyorum. Ben de Amerika'ya gelmeden önce ilk Boston'dan doktora kabulü almıştım. Ancak eşimin okuluna  çok çok uzak olması sebebiyle başlamadım. Boğaziçi'nden en çok arkadaşımız Boston'da daha sonra ise bizim yaşadığımız DC, Virginia, Maryland yani DMV bölgesinde. Amerika'ya taşınmadan önce ben de hep Boston'a taşınacakmışız gibi hissediyordum. İngiltere'ye ve dahi Avrupa'ya diğer Amerika şehirlerine nispeten benziyor. 

Kaç defa plan yapıp da izin alamadığım için gelemediğim bu şehre inşallah Selim, doktorasını bu dönem Harvard'ta  okuyacağı için geldik.

Siz de Boston'ı tarihteki Boston Tea Party'den biliyorsunuzdur. Şehir, 1630'da Shawmut Yarımadası'nda İngiltere Puritan yerleşimcileri tarafından kuruldu. Amerikan Devrimi'nin kilit olaylarından Boston Tea Party, Boston Katliamı(Boston Massacre), Banker Tepesi Savaşı, Boston Kuşatması'nın gerçekleştiği şehir.